SZASZŁYKI Z WĄTRÓBKI NA GRILLA

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszna alternatywa do tradycyjnych szaszłyków

  • 25 min

Składniki:

  • 500 g wątróbki drobiowej
    3 duże cebule
    4 papryki -różne kolory
    sól i pieprz

    1/4 szkl oliwy z oliwek, bądź oleju

Szaszłyki z wątróbki na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wątróbkę umyć i osuszyć
    cebulę i papryki pokroić
  • 2. wątróbkę nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z cebulą i papryką
  • 3. przygotowane do pieczenia szaszłyki zawinąć w folię aluminiową posmarowaną oliwą z oliwek
  • 4. piec na grillu ok 15 min
  • 5. doprawić solą i pieprzem po upieczeniu!!!

Porady

do foli, przed zawinięciem szaszłyka można dorzucić ząbek czosnku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy