Szczupak na grillu

0 (0 ocen)

  • 20 min

uwielbiamy go bardzo

  • 20 min

Składniki:


  • 1 szczupak
    2 duże marchewki
    2 duże cebule
    duży pęczek pietruszki zielonej
    przyprawa do ryb
    sól
    oliwa z oliwek

Szczupak na grillu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczupaka umyć, oczyścić, pokroić na dzwonka, marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobna kostkę. Pietruszkę posiekać drobno. Warzywa połączyć ze sobą, posolić je delikatnie.
  • 2. Rybę posypać przyprawą do ryb i solą. Na folii aluminiowej rozetrzeć trochę oliwy z oliwek. Dać na nią rybę. Nafaszerować ją warzywami. Zwijać każdy dzwonek z osobna. Piec na grillu z obu stron. Piec ok. 40 minut na wolnym ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy