Szczupak na patyczku z grilla

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis na podanie szczupaka i bakłażana z grilla

  • 2 godz.

Składniki:

  • * 1 szt bakłażan,
    * Sól,
    * 1 filet szczupak,
    * Przyprawa do ryb,
    * sos sojowy,
    * oliwa,
    * papryka słodka,
    * cytryna

Szczupak na patyczku z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z szczupaka kroimy w długie paski wkładamy do miski . Dodajemy pieprz,paprykę słodka ,oliwę ,sos sojowy, przyprawę do ryb wmasowujemy marynatę w rybę . Zostawiamy w lodówce na noc.
  • 2. Na drugi dzień bakłażana kroimy w plasterki solimy z obydwu stron i zostawiamy na ok 10 min . Płuczemy osuszamy i grillujemy.
  • 3. Szczupaka nakładamy na patyczki do szaszłyka i grillujemy. Po ugrillowaniu kropimy cytryną

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy