szczupak parzony z warzywami

0 (0 ocen)

dietetycznie

Składniki:

  • 700 gram szczupaka ( u mnie 4 dzwonki )
    200 gram marchewki
    150 gram selera
    50 gram zielonego groszku
    50 gram pory
    Przyprawy: sól, pieprz cytrynowy. 2 listki laurowe, 4 ziela angielskie, sok z połowy cytryny

Szczupak parzony z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzwonki szczupaka skropiłam sokiem z cytryny. Marchewkę, seler obrałam pokroiłam w słupki, por w półksiężyce. Do garnka włożyłam warzywa, zalałam wodą. Dodałam liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i płaską łyżeczkę soli. Zagotowałam, gotowałam przez dziesięć minut na wolnym ogniu. Włożyłam dzwonki szczupaka, ponownie zagotowałam. Na wolnym ogniu trzymałam przez minutę. Pozostawiłam pod przykryciem 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy