Szczupak tradycyjnie

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

Szczupak tak dobrze przyprawiony smakuje wyśmienicie:) bo tajemnica smaku tej potrawy tkwi w marynowaniu ryby.

  • 4 godz.

Składniki:

  • 8 kawałków szczupaka
    2 cebule
    1 cytryna
    przyprawa uniwersalna
    mąka
    2 jajka
    pieprz
    oliwa do smażenia

Szczupak tradycyjnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba w przyprawach 1. Kawałki ryby posypujemy przyprawa uniwersalna i pieprzem, cebulę kroimy drobno, dodajemy do ryby i skrapiamy wszystko cytryną, odstawiamy na 3 godziny do lodówki.
  • smażymy 2. Rybę obtaczamy w jajku potem w mące i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.
  • ryba tradycyjnie 3. Smacznego:)

Komentarze

Podobne przepisy