Szczupak w cebuli i cytrynie

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Delikatna pyszna rybka na kolację.

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szczupak
    Przyprawado ryb
    3 ząbki czosnku
    Sól Pieprz do smaku
    4 cebula
    100g masła
    Cytryna
    Majeranek

Szczupak w cebuli i cytrynie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybke myjemy wycieramy .

    Cebule kroimy w plastry czosnek też.

    Do środka ryby wkładamy czosnek oraz cebule i przyprawą do ryb , majeranek, sól i pieprz.
    Z zewnątrz też przyprawiamy solą i pieprzem i przyprawą do ryb oraz majerankiem.
    Na blaszce układamy rybę
    Na rybie układamy plastry cebuli oraz masełko

    Pieczemy 40minut w temperaturze 180°

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy