Szczupak z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Dziś na obiad, szczupak z piekarnika .

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • 1 szczupak
    1 cytryna
    Sól do smaku
    4 łyżki pietruszki
    Przyprawa do ryb
    4 łyżki masła
    Pieprz do smaku

Szczupak z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szczupak z piernika 1. Rybkę dokładnie myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym.
    Nacinamy w paski .
    Przyprawiamy solą i pieprzem, przyprawą do ryb w środku i zewnątrz ryby .
    Pietruszkę kładziemy do środka .
    Skrapiamy sokiem z cytryny.
    Piekarnik nagrzewamy .
    Rybę układamy na foli aluminiowej , dodajemy masełko i zawijamy w kopertę

    Pieczemy 30minut W temperaturze 190 °

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy