Sznycel ziemniaczany ze stekiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie i sycące danie.

  • 20 min

Składniki:

  • 1kg ziemniaków
    100g mąki
    2 jaja
    4 łyżki oleju
    8 łyżek bułki tartej
    1 paczka steków
    sól, pieprz

Sznycel ziemniaczany ze stekiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy.Studzimy, a następnie przeciskamy przez prasę. Do tego dodajemy mąkę, jajka i doprawiamy solą oraz pieprzem. Z masy ziemniaczanej formujemy cienkie placki którymi okrywamy wkoło steka. Takie placki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Podajemy z surówką.

Porady

Jeśli zostaną nam ziemniaki z obiadu możemy je jak najbardziej wykorzystać do tego dania. Zamiast steka możemy wykorzystać mięso mielone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy