Sznycelki indycze z ziołami

0 (0 ocen)

Pyszne kotleciki drobiowe pieczone na patelni grillowej.

Składniki:

  • sznycel indyczy -kotlety z piersi indyczej 1-1,5cm - 5 sztuk
    suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 5 łyżeczek
    przyprawa do gyrosa 2 łyżeczki
    olej rzepakowy 3 łyżki
    mięta świeża posiekana 5 łyżek

Sznycelki indycze z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawą do gyrosa oraz suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Odstawiamy na 15 minut.
  • 2. Rozgrzewamy patelnię grillową z olejem i smażymy z dwóch stron sznycelki.
  • 3. Podajemy z posiekaną świeżą miętą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy