Sznycelki z makaronu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy nie mam pomysłu, co zrobić z mięsem z rosołu, przygotowuję sznycelki

Składniki:

  • ● ok. 60 dag mięsa z rosołu
    ● jajko
    ● olej
    ● ok. 1 szkl. ugotowanego makaronu
    ● posiekana natka pietruszki
    ● sól, pieprz
    ● bułka tarta

Sznycelki z makaronu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i makaron mielimy.
    Dodajemy jajko, przyprawy
    i natkę. Mieszamy.
  • 2. Z masy formujemy
    sznycle. Obtaczamy w bułce
    tartej i smażymy na rozgrzanym
    oleju.

Porady

Lepiej użyć więcej mięsa wołowego niż drobiowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy