Sznycle duszone w kapuście kwaszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Kapustę kwaszoną wkładam do garnka, zalewam woda i gotuje.
Marchewkę obieram, ścieram na tarce .
Gdy kapusta sie troche pogotuje odlewam z niej wodę, zeby nie byla bardzo kwaśna i zalewam świeżą wodą. Do kapusty dokładam starta marchew i całość gotuje do miękkości.
2, Mielone mięso, jajko,odciśnietą kajzerkę, drobno pokrojoną cebulę mieszam ,dodaje sol i pieprz do smaku, formuje w dloniach kotlety, smaze na niewielkiej ilosci oleju, na zloty kolor z obu stron.
3. Sznycle przekładam do kapusty i duszę je w niej przez 10 minut. Pod koniec duszenia do kapusty dodaję koncentrat pomidorowy.Doprawiam do smaku, dodaje suszony koperek.Podaje z ziemniakami.
Smacznego,
Komentarze