Sznycle duszone w kapuście kwaszonej

0 (0 ocen)

  • 50 min

prosto, aromatycznie i smacznie..:)

  • 50 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego np wieprzowego
    1 jajko
    1 mala cebulka
    1 kajzerka namoczona w mleku
    sól himalajska
    pieprz
    -----------------------
    600 g kapusty kwaszonej
    woda
    sól himalajska
    pieprz świeżo zmielony
    1 średnia marchewka
    2 liście laurowe;
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    sól himalajska
    1 łyżka suszonego koperku

Sznycle duszone w kapuście kwaszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę kwaszoną wkładam do garnka, zalewam woda i gotuje.
    Marchewkę obieram, ścieram na tarce .

    Gdy kapusta sie troche pogotuje odlewam z niej wodę, zeby nie byla bardzo kwaśna i zalewam świeżą wodą. Do kapusty dokładam starta marchew i całość gotuje do miękkości.

    2, Mielone mięso, jajko,odciśnietą kajzerkę, drobno pokrojoną cebulę mieszam ,dodaje sol i pieprz do smaku, formuje w dloniach kotlety, smaze na niewielkiej ilosci oleju, na zloty kolor z obu stron.

    3. Sznycle przekładam do kapusty i duszę je w niej przez 10 minut. Pod koniec duszenia do kapusty dodaję koncentrat pomidorowy.Doprawiam do smaku, dodaje suszony koperek.Podaje z ziemniakami.
    Smacznego,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy