Sznycle piwno-cebulowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczna odmiana filetu z kurczaka na np.niedzielny obiad.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka,
    2 opakowania zupy cebulowej,
    2 łyzki masła,
    3 łyzki majonezu,
    1 szklanka jasnego piwa,
    pieprz,
    sól

Sznycle piwno-cebulowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi lekko rozbijamy tłuczkiem lub reka. Nacieramy niewielka iloscia soli i pieprzu.
    Smarujemy z obu stron cienką warstwa majonezu i obtaczamy piersi w zupie cebulowej.
  • 2. Naczynie zaroodporne smarujemy masłem, wkładamy do niego filety.
    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200stopni.
    Pieczemy ok 45 minut, podlewajac czesto piwem.

Porady

sznycle pieczemy w naczyniu zaroodpornym bez przykrywki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy