Sznycle po hawajsku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ta potrawa ma bardzo oryginalny smak , polecam na uroczyste imprezy.

  • 30 min

Składniki:

  • 40dag schabu bez kości, 4plastry żółtego sera, 4 plastry ananasa z puszki, , 4lyzeczek dzemu z borówek, 1/2szkl maki, jajko, łyżeczka mleka , 3/4 szkl tartej bulki, olej , sol , pieprz

Sznycle po hawajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab oplukac , pokroic na 4 grubsze kotlety. Kazdy przeciac na pol, tak aby powstala kiszen . Mieso rozlozyc, rozbic, oproszyc sola i pieprzem . Najednej polowce kotleta polozyc plaster sera, a potem ananasa. Wsrodek ananasa wlozyc dzem borowkowy. Farsz przykryj druga polowa kotleta. Sznycle spinac wykalaczkami. Kazdy panierowac najpierw w mace, potem w jajku rozmieszanym z mlekiem i w tatej bulce. Rozgrzac olej i smazyc na zloty kolor.

Porady

Potrawa ta bardzo smakuje z ryzem , a zamiast dzemu borowikowego , mozna dac swoj ulubiony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy