Sznycle w cebulowym sosie.

0 (0 ocen)

  • 5 min

Tą potrawę przywiozłam z Niemiec,jest szybka,w sam raz na szybki obiad gdy zaskoczą nas goście.

  • 5 min

Składniki:

  • 4 sznycle wieprzowe od szynki,
    2 zupy cebulowe Knorr,
    2 śmietany 30%-330ml

Sznycle w cebulowym sosie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. włączamy piekarnik na 190°C.Do żaroodpornego naczynia układamy sznycle,posypujemy zupami cebulowymi i zalewamy śmietana uważając żeby nie zmyć proszku z mięsa,ale jednocześnie je zalać.Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do zrumienienia się sosu na zloty kolor.Podajemy z makaronem typu grube wstążki oraz sałat\ą
    winegret.

Porady

Wieprzowinę można zastąpić filetami z kurczaka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy