Sznycle wieprzowe w sosie migdałowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Po prostu pyszne!

  • 15 min

Składniki:

  • 5-6 kotletów schabowych
    100g płatków migdałowych podprażonych na suchej patelni
    1 szklanka śmietany 30%
    Masło klarowane do smażenia
    Tymianek i majeranek po 1 łyżce
    Sól, pieprz do smaku
    ½ łyżeczki kurkumy

Sznycle wieprzowe w sosie migdałowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety umyć, osuszyć, lekko rozbić, doprawić solą, pieprzem, wymieszać z tymiankiem i majerankiem.
  • 2. Następnie podsmażyć je na maśle, po chwili dodać śmietanę, kurkumę i płatki migdałów.
  • 3. Przykryć i dusić na wolnym ogniu przez około 12-15 minut.
  • 4. W razie gdyby sos za szybko zgęstniał można dodać trochę wody.
  • 5. Podawać z dowolnymi surówkami.

Komentarze

Podobne przepisy