Sznycle wieprzowe w sosie migdałowym
Składniki:
- 5-6 kotletów schabowych
100g płatków migdałowych podprażonych na suchej patelni
1 szklanka śmietany 30%
Masło klarowane do smażenia
Tymianek i majeranek po 1 łyżce
Sól, pieprz do smaku
½ łyżeczki kurkumy
Sznycle wieprzowe w sosie migdałowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Kotlety umyć, osuszyć, lekko rozbić, doprawić solą, pieprzem, wymieszać z tymiankiem i majerankiem.
-
2.
Następnie podsmażyć je na maśle, po chwili dodać śmietanę, kurkumę i płatki migdałów.
-
3.
Przykryć i dusić na wolnym ogniu przez około 12-15 minut.
-
4.
W razie gdyby sos za szybko zgęstniał można dodać trochę wody.
-
5.
Podawać z dowolnymi surówkami.
Komentarze