Sznycle z indyka w sosie jabłkowo-koperkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tak podany indyk z pewnością każdemu posmakuje. Połączenie jabłka i koperku nadaje niepowtarzalnego smaku.

  • 60 min

Składniki:

  • -4 sznycle z indyka
    -2 kwaśne jabłka
    -1 cebula
    -1/2 pęczka koperku
    -3 łyżki kremówki
    -sól,pieprz, przyprawa do indyka
    -masło do smażenia

Sznycle z indyka w sosie jabłkowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Sznycle oprószamy przyprawami. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę , rumienimy i dodajemy sznycle, dusimy ok.15 minut pod przykryciem podlewając 1/2 szkl. wody.
  • 2. Jabłka obieramy i ścieramy na grubych oczkach dodajemy do mięsa, chwilę dusimy i dolewamy kremówkę wymieszaną z 1/4 szkl wody oraz posiekany koperek, gotujemy na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu.
    Podajemy z ziemniakami z wody i surówką.

Komentarze

Podobne przepisy