Szparagi w boczku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Szparagi z boczkiem mogą być ciepłą lub zimną przekąską. Możemy przygotować je na grillu lub w piekarniku dosłownie w kilka chwil.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 pęczek szparagów
    250g boczku wędzonego, pokrojonego w cienkie plasty
    sól, pieprz

Szparagi w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze szparagów odrywamy twarde końcówki. Myjemy je, posypujemy solą.
  • 2. Każdy szparag zawijamy w jeden plaster boczku. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut do zarumienienia boczku. Na ostatnie 5 minut włączamy termoobieg.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy