Szparagi w cieście biszkoptowym.

0 (0 ocen)

Szparagi w cieście biszkoptowym możemy podać jako smakowitą przegryzkę na podwieczorek ,do winka ,piwa lub prosto z pieca z dodatkiem sałaty jako danie obiadowe .Obie wersje są doskonałe .

Składniki:

  • 40 dag zielonych szparagów
    2 jajka
    3 łyżki mąki
    gałka muszkatołowa do smaku
    sól ,pieprz ,cukier

Szparagi w cieście biszkoptowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szparagi w cieście biszkoptowym 1. Szparagi obrać .Niby zielonych się nie obiera ,jednak obrane są lepsze .Spróbujcie i porównajcie .
    Szparagi gotować we wrzącej wodzie z solą i cukrem do miękkości.
    Ciasto.
    Białka ubić ,dodać ubite żółtka ,lekko mieszać dosypując mąkę ,sól i gałkę muszkatołową wg smaku .

    Osączone i lekko przestudzone szparagi maczać w cieście ,ułożyć na blaszce i piec w temp. 180stop. około15min.

    Szparagi jako danie obiadowe podaję z sałatą i pomidorami polanymi sosem koperkowym .
    Sos koperkowy :śmietana ,sól ,pieprz i dużo posiekanego koperku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy