Szparagi w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatna przekąska razem z sosem z żółtej papryki stwarza niesamowity klimat w okolicy podniebienia.

  • 30 min

Składniki:


  • pęczek zielonych szparagów
    ciasto francuskie
    żółtko
    oliwa z oliwek
    sól ,pieprz

Szparagi w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szparagi w cieście francuskim 1. Szparagi umyłem , odciąłem twarde końcówki , oprószyłem solą i pieprzem , skropiłem oliwą. Ciasto francuskie pokroiłem na paski . Szparagi owinąłem ciastem . Ułożyłem na blaszce , posmarowałem roztrzepanym żółtkiem .
    Piekłem 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220° C. Podałem z sosem paprykowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy