Szparagi w szynce ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Do tego dania polecam młode ziemniaki z koperkiem.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg. białych szparagów
    10plastrów szynki
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka masła
    1/2 łyżeczki cukru
    szczypiorek

Szparagi w szynce ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę z dodatkiem soli, cukru i masła w garnku, następnie włożyć szparagi. Gotować około 20 minut.
    Szparagi wyjąć z wody, po krótkim ostygnięciu owinąć każdy szparag dwoma płatami szynki i zwinąć w rulonik a następnie podsmażyć roladki na patelni i zwiąż szczypiorkiem w kokardę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy