Szparagi z pomidorową salsą

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jeden ze sposobów na szparagi

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - szparagi: 1 pęczek
    - pomidor: 2 sztuki
    - cebula średnia: 1 sztuka
    - papryczka chili mala: 0.5 sztuki
    - oliwa z oliwek: 4 łyżki
    - szczypiorek: 2 łyżki
    - czosnek: 1 ząbek
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta

Szparagi z pomidorową salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi oczyścić i ugotowac na parze. Pomidory, szczypiorek, cebulę i papryczkę drobno posiekać i wymieszać. Dodać oliwę, zmiażdżony czonek, sól i pieprz do smaku. Podawać ze szparagami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy