Szparagi z szynką serrano i truskawkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

szparagi i truskawki? połączenie idealne!

  • 20 min

Składniki:

  • 160g szynki serrano
    20 szparagów
    truskawki
    krem na bazie octu balsamicznego MONINI GLAZE
    masło
    czarny sezam

Szparagi z szynką serrano i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę gotujemy w szerokim garnku, piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni z termoobiegiem. Szparagi płuczemy i odłamujemy twarde i zdrewniałe końce, wrzucamy na wrząca wodę i gotujemy 1,5 minuty, po czym wyjmujemy je i przelewamy zimną wodą do schłodzenia. Szparagi zawijamy w plasterki szynki serrano, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, główki szparagów smarujemy masłem. Całość posypujemy czarnym sezamem i pieczemy przez 10 minut w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem! tak przygotowane szaragi podajemy z truskawkami polanymi kremem na bazie octu balsamicznego MONINI GLAZE.

    Pycha!

Komentarze

Podobne przepisy