Szparagowa w śmietanie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten nie typowy przepis na danie z fasolki szparagowej moja mama przywiozła z Niemiec

Składniki:

  • ● 50 dag żółtej fasolki szparagowej
    ● 2 małe cebule
    ● 20 dag śmietany 12- lub 18-proc.
    ● sól
    ● pieprz

Szparagowa w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę myjemy, odcinamy
    końcówki, kroimy w 3-cm
    kawałki i gotujemy w osolonej
    wodzie. Odcedzamy, studzimy.
    Cebule obieramy
    i kroimy w kostkę.
  • 2. Fasolkę mieszamy z cebulą
    i zalewamy śmietaną. Doprawiamy
    do smaku i mieszamy.
    Odstawiamy na 15 minut
    w chłodne miejsce

Porady

Adama Pilarskiego Podajemy z ziemniakami i mięsem lub sadzonym jajkiem.

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy