Szpinaczki z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • 60 min

:):):)

  • 60 min

Składniki:

  • Szklanka kaszy jaglanej
    opakowanie szpinaku(małe)
    30dek pieczarek
    3ząbki czosnku
    duża cebula
    2jajka
    2łyżki otrąb owsianych
    sól,pieprz,
    ulubione zioła
    olej
    bułka tarta

Szpinaczki z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szpinak 1. Kasze gotujemy w 2 szklankach osolonej wody z odrobiną oleju około 10 minut często mieszając, wyłączyć gaz,przykryć i zostawić do napęcznienia.
    Cebulę kroimy,podsmażamy dodajemy szpinak i razem z przyprawami mieszamy i podsmażamy do odparowania wody ze szpinaku.
  • Pieczarki 2. Smażymy pieczarki.
  • gotowa masa 3. Wszystkie gotowe składniki mieszamy w misce doprawiamy czosnkiem wbijamy jajka,dodajemy otręby i mieszamy , jeżeli masa się rozsypuję dodajemy bułki tartej.Formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej i smażymy aż będą rumiane.

Porady

Można dodać starty zółty ser do masy, kiełbaskę,boczek itd.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy