Szpinak z jajkiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Bardzo smaczna potrawa na każde śniadanie!Polecam gorąco szybko się robi!

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - młody szpinak: 0.5 opakowania
    - Jajko: 1 sztuka
    - śmietana słodka 30%: 2 łyżki
    - masło: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta

Szpinak z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Młody szpinak opłukać, odsączyć na sicie.
  • 2. Podsmażyć na patelni na łyżce masła, polać sokiem z cytryn
  • 3. Chwilę podsmażyć
  • 4. Jajko wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem
  • 5. Wlać masę jajeczną do szpinaku, wymieszać aż się wszystko zetnie.
  • 6. Podawać jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu. Smakuje z ciemnym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy