Szpinak z krewetkami i pomidorkami konfitowanymi

0 (0 ocen)

  • 10 min

Delikatna smaczna przystawka z liści szpinaku i krewetek . Do tego słodkie pomidorki konfitowane i odrobina imbiru. Niesamowite przeżycie smakowe.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku baby

    12 krewetek

    2 ząbki czosnku

    imbir

    sól

    pieprz

    pomidorki konfitiwane

    1 łyżeczka masła

    1 łyżeczka oleju rzepakowego

Szpinak z krewetkami i pomidorkami konfitowanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy olej. Na rozgrzany tłuszcz układamy krewetki. Dodajemy posiekany czosnek. Krewetki smażymy przez kilka chwil z obu stron.
  • 2. Dodajemy opłukany i wysuszony szpinak. Lekko mieszamy. Dodajemy pomidorki. Solimy do smaku. Doprawiamy imbirem i pieprzem. Podajemy na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy