Obiadowy szpinak na ciepło z skwarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szpinak na ciepło fajna przystawka do ziemniaczków . Tym razem bardziej kaloryczny z dodatkiem kawałeczków boczku wędzonego.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku mrożonego
    2 szt cebule biała
    20 dag boczku wędzonego
    Sól morska-
    pieprz biały
    1 łyżka masła
    1 łyżka oleju do smażenia
    4 łyżki śmietany 30 %
    2 ząbki czosnek

Obiadowy szpinak na ciepło z skwarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy z łupiny. Cebule siekamy drobno , czosnek przepuszczamy przez praskę . Boczek wędzony kroimy w małą kosteczkę. Na patelnie dajemy łyżkę oleju - dodajemy kawałeczki boczku - podsmażamy. Następnie dodajemy posiekaną cebulę. Mieszamy i smażymy chwile. Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek i szpinak.
  • 2. Wszystko razem smażymy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dusimy aż szpinak będzie ugotowany. Pod koniec dodajemy łyżkę masła - mieszamy. Następnie dodajemy odrobinę śmietany - mieszamy - zagotowujemy i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy