Szpinakowe penne z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki i smaczny przepis dla zabieganych i wybrednych.

  • 30 min

Składniki:

  • 400g makaronu rurki
    400g szpinaku mrożonego
    150ml śmietany ukwaszanej
    ok. 300g filetu z kurczaka
    3 ząbki czosnku
    ser pleśniowy lub mozzarella
    1 łyżeczka masła
    sól, pieprz

Szpinakowe penne z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Do garnka wrzucamy zamrożony szpinak z odrobiną masła i posiekanego czosnku. Całość dusimy 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem dodając śmietankę i ser pleśniowy.
  • 3. Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojonego w kosteczkę kurczaka. Doprawiamy. Po usmażeniu wrzucamy go do szpinaku. Odcedzamy ugotowany makaron i łączymy z resztą mieszając jeszcze przez chwilę na ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy