Szpinakowe spaghetti

0 (0 ocen)

  • 30 min

Potrawa jest łatwa i szybka w przygotowaniu a do tego smaczna.

  • 30 min

Składniki:

  • szpinak rozdrobniony mrożony 450 g
    serek topiony o smaku camembert 100 g
    2 ząbki czosnku
    makaron gniazda
    pomidorki do dekoracji
    sól pieprz

Szpinakowe spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak podgrzewamy z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku do wytracenia się całkowicie wody. Dodajemy serek topiony i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Doprawiamy solą i pieprzem.
    W między czasie we wrzącej osolonej wodzie gotujemy makaron tak żeby był al dente.
    Nakładamy na talerz i dekorujemy pomidorkami.

Porady

Jeśli wcześniej rozmrozimy sobie szpinak skrócimy czas przygotowania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy