Szpinakowo-tostowy placek

0 (0 ocen)

  • 40 min

Gotowanie jest dla mnie czasem relaksu i odprężenia. Wymyślając nowe potrawy poznaje nowe smaki i umilam sobie czas.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego drobiowego
    Małe Opakowania mrożonego szpinaku
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    jajko
    Chlebek tostowy
    10 dag startego sera żółtego
    Sól
    Pieprz
    Olej

Szpinakowo-tostowy placek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmroź, jeśli jest świeży delikatnie opłucz liście i osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę. Podsmaż chwilę na oleju. Gdy lekko się zarumieni dodaj szpinak i duś chwilę chwilę, aż zacznie więdnąć.
    Cebulę obierz, zetrzyj na tarce. Mięso przełóż do miski, dodaj cebulę, szpinak i jajko. Wymieszaj dokładnie. Przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem. Piecz około 15 minut w temp. 180 stopni. Następnie rozłóż na mięsie kawałki tostowego pieczywa, posyp żółtym serem. Zapiekaj jeszcze 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy