Szprycowane ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 25 min

Klasyczne maślane ciasteczka, kruche i jednocześnie miękkie w środku.

  • 25 min

Składniki:

  • 110 gram cukru pudru
    220 gram margaryny
    300 gram mąki
    2 żółtka
    aromat waniliowy
    szczypta soli
    dżem

Szprycowane ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać żółtka, aromat waniliowy, szczyptę soli oraz przesianą mąkę; ucierać do momentu uzyskania jednolitej masy.
  • 2. Szprycować dowolne kształty na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W środku każdego ciastka zrobić niewielką dziurkę i napełnić ją dżemem.
  • 3. Piec ok. 15 min. w temperaturze 180ºC.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy