Szwedzkie ciasto czekoladowe

0 (0 ocen)

Mocno czekoladowe, przepyszne ciasto. Idealne na słodyczowe zachcianki ;) Jest szybkie w przygotowaniu, wymaga niewielu prostych składników

Składniki:


  • 170 g cukru
    2 jajka
    120 g masła
    120 g mąki pszennej
    30 g kakao

Szwedzkie ciasto czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Jajka i cukier wrzucić do miski, ubić na jasną puszystą masę.

    Mąkę i kakao przesiać i wymieszać.
    Do jajek z cukrem wlać roztopione i przestudzone masło, zmiksować.

    Wsypać mąkę z kakao, ponownie zmiksować.

    Masę wlać do formy (średnica 21) wyścielonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec około 25 minut. Wystudzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy