szybka fasolka po bretońsku

0 (0 ocen)

  • 15 min

Rozgrzewający i sycący obiad dla zapracowanych osób szczególnie teraz zimą, a do tego jest bardzo łatwy i bardzo szybki w przygotowaniu. Mino tego, że jednak jest różnicą między suchą fasolą a tą z puszki to nam bardziej taka smakuje, dlatego i Wam polecam wypróbowanie tego przepisu.

  • 15 min

Składniki:

  • 1-2 puszki białej fasoli
    2 ulubione kiełbaski
    1 cebula
    2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    woda - ilość wg uznania
    sól, pieprz
    ewentualnie ulubione zioła np majeranek

Szybka fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę oraz kiełbaski kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Fasolkę odsączamy i wsypujemy do garnka, Dodajemy podsmażoną cebulę i kiełbasę, koncentrat i troszkę wody - ilość wody zależy od tego jak gęste danie lubimy. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.Chwilkę gotujemy i gotowe!

Komentarze

Podobne przepisy