Szybka zupa pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię pieczarki i wszelkie dania z nich. Połączenie pieczarek z serkiem topionym to strzał w dziesiątkę!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 udko kurczaka
    7 dużych pieczarek
    1 marchewka
    kawałek selera
    1 podłużny serek topiony o smaku pieczarkowym lub śmietankowym
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz, sól
    natka pietruszki
    ulubiony makaron

Szybka zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy ok 2 l wody, wkładamy udko kurczaka i gotujemy wywar. Dodajemy pokrojone w plasterki: pieczarki, marchewkę i seler. Następnie liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy ok 10 min. Serek kroimy na mniejsze kawałeczki, dodajemy do zupy, gotujemy aż się rozpuści.
    Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy posiekaną natka pietruszki. Podajemy z ugotowanym osobno w osolonej wodzie, ulubionym makaronem.

Komentarze

Podobne przepisy