Szybki Gulasz pieczarkowy

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta do zrobienia potrawa z aromatycznymi pieczarkami.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 szynka wieprzowa
    • ½ kg pieczarek
    • Cebula
    • Sos w słoiczku pieczarkowy
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia

Szybki gulasz pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, solimy.
  • grzyby 2. Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebule.
    Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.
    Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • sos 3. Gdy mięso jest miękkie łączymy z grzybami.
    Wlewamy sos pieczarkowy i 5 minut gotujemy.
    Można podawać z ziemniakami, kopytkami lub kluskami śląskimi.
  • danie 4. Danie gotowe.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy