Szybki obiad

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nieraz bywają takie sytuacje, że trzeba obiad przygotować niemal błyskawicznie. Proponuję moją metodę. Mianowicie robię przegląd lodówki i zamrażarki oraz zapasów w szafkach kuchennych. Zawsze coś sensownego przyjdzie mi do głowy.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g komosy
    1/2 opakowania sałaty roszponki
    1 papryka czerwona lub żółta
    1 cebula
    1 papryczka chili
    1 szkl. fasolki szparagowej
    2-3 pieczarki
    1 upieczone udko kurczaka
    przyprawy: sól, papryka ostra
    2-3 łyżki oleju kujawskiego

Szybki obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Komosę gotować w lekko osolonej wodzie przez 10-15 minut. Sałatę umyć i rozłożyć na talerze. Cebulę, papryczkę chili, umytą paprykę pokroić. Fasolkę obgotować przez jakieś 5 minut. Mięso z udka drobno pokroić. Obrać pieczarki lub (jak ja) wyjąć z zamrażarki. Wszystkie składniki poddusić na oleju z przyprawami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy