Niewiele czasu a chęć na coś słodkiego ogromna? A może zbliżają się goście? Delikatne, kokosowe ciasteczka z pysznym kremem. Przygotowanie ogromnej patery nie zajmie więcej niż pół godzinki.
30 min
Składniki:
500 g małych, okrągłych biszkoptów
200 g wiórek kokosowych
150 ml mleka
Krem:
125 g serka mascarpone
300 ml śmietanki 30%
1 fix do bitej śmietany
2 łyżki cukru pudru
kilka kropel aromatu migdałowego
"szybkie ciasteczka kokosowe" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pół godziny przed robieniem kremu wkładamy mokrą, szklaną miskę do zamrażalnika.
Następnie wyciągamy ją, wlewamy śmietankę, dodajemy przesiany cukier puder oraz fix. Ubijamy aż śmietana będzie sztywna. Pod sam koniec dodajemy mascarpone oraz aromat migdałowy.
Wiórki wysypujemy na talerzyk a do kubka wlewamy mleko. Każdy biszkopt moczymy przez dosłownie sekundkę w mleku, następnie nakładamy łyżeczkę kremu, przykrywamy drugim biszkoptem i obtaczamy w wiórkach.
Komentarze