Te muffinki przygotujemy w kilka chwil, gdy mamy ochotę na coś słodkiego :) Ich smak jest doskonały a wierzch chrupiący :) Nie tylko dzieci będą się nimi "zajadać" :)
Szybkie i smaczne muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Masło roztapiamy na małym ogniu. W jednej miseczce mieszamy mąkę, cukier i sodę.
2.W drugiej jajka rozbijamy trzepaczką, dodajemy kefir, roztopione masło, aromat i mieszamy trzepaczką. Następnie do jajek stopniowo wsypujemy mąkę i delikatnie mieszamy trzepaczką (ciasto będzie gęste).
3.Na końcu dodajemy startą czekoladę oraz rodzynki i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy na muffinki (do 3/4 wysokości) i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st. C bez termoobiegu a następnie 5 minut z termoobiegiem.
Komentarze