Szybkie spaghetti z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne i szybkie, kiedy nie mamy zbyt dużo czasu na obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 op. makaronu świderki i muszelki
    op. warzyw mrożonych
    koncentrat pomidorowy
    30 dag. kiełbasy, np. śląskiej
    cebula
    1.5 szkl. bulionu
    sól, pieprz, czosnek granulowany,tymianek, majeranek,bazylia
    20 dag. startego żółtego sera

Szybkie spaghetti z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku.
    Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanym oleju.Wrzucamy warzywa i zalewamy bulionem.Dusimy.Przyprawiamy.
    Dodajemy koncentrat.
    Do gotowego sosu wrzucamy makaron, mieszamy.Posypujemy startym serem, wkładamy na chwilkę do mikrofali do rozpuszczenia sera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy