szybkie tiramisu

0 (0 ocen)

  • 60 min

szybkie i bardzo smaczne

  • 60 min

Składniki:


  • paczka podłużnych biszkoptów
    3 łyżki kawy rozpuszczalnej
    1/4 szk rumu lub innego alkoholu
    250ml śmietany 30%
    200g białego serka, np. z wiaderka
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki cukru pudru
    3 łyżki żelatyny
    tarta czekolada lub kakao
              

Szybkie tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.   żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wody , odstawić do napęcznienia, a następnie rozpuścić. Zaparzyć kawę w 1/2 szk wody. Uzupełnić napar alkoholem. Biszkopty nasączać w powstałym płynie i układać na dnie formy Śmietanę z cukrem ubić na sztywno, dodać serek-wymieszać, połączyć z żelatyną. Delikatnie połączyć by powstała jednolita masa. Połowę powstałej masy wylać na biszkopty, posypać startą czekoladą. Następnie powtórzyć czynności, biszkopty, masa i czekolada lub kakao. Odstawić do lodówki i czekać aż stężeje.

Porady

odstawiamy na całą noc do lodówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy