Szynka w czerwonej kapuście

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Tak banalne, że aż niemożliwe, by było aż takie smaczne, a jednak :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1kg szynki wieprzowej pokrojonej w kostkę
    1kg kapusty czerwonej
    2 cebule
    8 ziemniaków
    ok. 1,5l bulionu pieczeniowego
    1łyżka: rozmarynu , tymianku
    pół łyżki: czosnku granulowanego, przyprawy do wieprzowiny
    sól
    olej
    1 łyżka mąki + ok. 50ml wody

Szynka w czerwonej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0nm1ew2 1. Szynkę przyprawić, posolić, odstawić na pół godziny. Cebulę pokroić w pióra i zeszklić na rozgrzanym oleju. Wsypać mięso, dusić pod przykryciem ok pół godziny. Ziemniaki pokroić w kostkę. Kapustę pociąć w paski różnej wielkości. Do mięsa wrzucić ziemniaki i kapustę. Zalać bulionem i doprowadzić do wrzenia. Gotować całość pod przykryciem aż wszystko zmięknie. Dosolić jeśli trzeba. Zagęścić mąką z wodą i pogotować jeszcze 5-7min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy