Szynka z pieczarkami

0 (0 ocen)

Smaczne mięsko z pieczarkowym farszem.

Składniki:

  • szynka surowa ok 1 kg
    pieczarki 15 szt
    marchew 1-2 szt
    ogórki konserwowe 3 szt
    cebula 1 szt
    sól czosnkowa
    pieprz
    olej
    liść laurowy
    sól
    ziele angielskie

Szynka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Rozbić tłuczkiem i oprószyć solą czosnkową i pieprzem. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.

    Marchew obrać i zetrzeć na tarce albo drobno pokroić. Cebulę drobno posiekać, a ogórki drobno pokroić albo zetrzeć na tarce. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.

    Przygotowany farsz wyłożyć na plastry mięsa i zwinąć w roladkę.

    Obsmażyć na rozgrzanym oleju i podlać wodą. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i dusić do miękkości często obracając.

Komentarze

Podobne przepisy