Szynkowe koszyczki z serem i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne koszyki z szynki sera i jajka, polecam jako przekąskę lub danie na śniadanie czy kolację :)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na 6 sztuk:
    szynka plastry 6 szt
    ser mozzarella plastry 3 szt (6 połówek)
    jajka kurze 6 szt
    sól
    pieprz
    szczypior

Szynkowe koszyczki z serem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do blachy przystosowanej do wypieku muffinek wkładamy w każdy otwór po plastrze szynki wieprzowej, kawałku plastra sera mozzarello i wlewamy do każdego koszyka po 1 jajku. Każdy koszyk solimy, pieprzymy i posypujemy drobno pokrojonym szczypiorem. Wkładamy formę do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i pieczemy 16 minut jeżeli chcemy mieć żółtka jajek na miękko i 19 minut na żółtka twarde. Po upieczeniu wyjmujemy koszyczki na talerz i konsumujemy.

    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy