Szynkowe miseczki z kaszą jęczmienną

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ich ogromną zaletą jest to że świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno,a do tego są smaczne,zdrowe i pożywne i naprawdę łatwo je przygotować.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g kaszy jęczmiennej
    10 plastrów szynki prosciutto
    100 g cukinii
    100 g sera feta
    6 połówek suszonych pomidorów w oleju
    1 łyżeczka suszonego rozmarynu
    sól
    pieprz

Szynkowe miseczki z kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie,ostudzić.
    Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach,odcisnąć z wody.
    Pomidory osączyć z oleju i pokroić w kostkę.
    Ser feta także pokroić w niewielką kostkę.
  • 2. Pokrojone i starte składniki dodać do kaszy,dodać suszony rozmaryn,doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać.
  • 3. Foremki na babeczki(10 foremek) wyłożyć plastrami szynki,nałożyć nadzienie.
    Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15 minut.

Komentarze

Podobne przepisy