szynkowe ruloniki z pastą rzeżuchowo-jajeczną

0 (0 ocen)

Pyszna przystawka z szynki szwarcwaldzkiej i pasty rzeżuchowo-jajecznej.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    garść rzeżuchy
    2 łyżki majonezu
    sól
    pieprz

    6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej

Szynkowe ruloniki z pastą rzeżuchowo-jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka kroimy w drobną kostkę. W misce łączymy pokrojone jajka, rzeżuchę i majonez. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Każdy plasterek szynki smarujemy obficie pastą jajeczną. Zwijamy w ruloniki. Wierzch posypujemy rzeżuchą.

Porady

Taka pasta świetnie nadaje się do kanapek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy