szyszki ryżowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczne szyszki na chandrę, gdy chcemy zjeść coś innego. Proste, ładnie wyglądają i wszystkim smakują.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag krówek
    25 dag cukierków toffi
    kostka margaryny
    300 gram ryżu preparowanego

Szyszki ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tłuszcz 1. Margarynę rozpuszczamy w garnku.
  • toffi 2. Następnie wrzucamy cukierni ciągle mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia.
  • ryż preparowany 3. Po roztopieniu stopniowo dosypujemy ryż preparowany i dokładnie mieszamy.
  • szyszki 4. Z przestudzonej masy formujemy szyszki i chłodzimy w lodówce min. 1h
  • szyszki 5. Szyszki przechowuj na blaszce wyłożonej papierem, aby uniknąć posklejania szyszek.

Komentarze

Podobne przepisy