Tagiatelle z borowikami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis na borowiki, pachnace lasem, podane z makaronem i serem..

  • 20 min

Składniki:


  • dla 2-3 osób
    125 g makaronu tagiatelle
    50 g masła
    ząbek czosnku,posiekany
    150-200 g pokrojonych borowików
    1/4 szklanki białego wina
    4 łyżki posiekanej natki pietruszki
    tarty parmezan
    sól
    pieprz

Tagiatelle z borowikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone grzyby myjemy,osuszamy,kroimy w plasterki.
    Makaron gotujemy aldente.
    Na połowie masła dusimy grzyby, po 3 min. dodajemy czosnek. Smażymy do lekkiego zrumienienia.
    Grzyby doprawiamy solą oraz pieprzem, wlewamy wino, przykrywamy i dusimy kilka minut.
    Na patelnię z grzybami wrzucamy makaron, mieszamy, dodajemy drugą połowę masła
    i jeszcze raz mieszamy, podgrzewając całe danie.
    Posypuejemy natką pietruszki, przyprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy z tartym parmezanem, posypany świeżą pietruszką.
    SMACZNEGO.

Komentarze

Podobne przepisy