Tagiatelle z cukinią i łososiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tagiatelle z cukinią i łososiem

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cukinia
    ½ cebuli
    2 pomidory
    natka zielonej pietruszki
    sól, pieprz, chilli
    Kminek ziarna
    cukier
    sok z cytryny
    kurkuma
    łosoś około 250-300 dag
    masło – 2 łyżki

    makaron tagiatelle
    śmietana 30% – 1/3 szklanki

Tagiatelle z cukinią i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć i obrać. Cukinię pokroić w kostkę wraz z cebulą. Natkę posiekać. Pomidory sprzayć, obrać i pokroić. Na głębokiej patelni rozpuścić masło, dodać cebulę, pomidory, można dodać ząbek czosnku, przesmażyć kilka minut. Doprawić przyprawami. Szczypta soli, pieprzu, ½ łyżeczki cukru, 1 łyżka soku z cytryny, szczypta kurkumy itp. Dodać cukinię, poddusić 5 minut. Na końcu – gdy warzywa będą miękkie dodać rybę, przesmażyć 3 minuty. Dodać śmietankę i natkę pietruszki. Gotowy sos zmieszać z makaronem i podawać gorący.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy