Tagiatelle z tuńczykiem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybki posiłek z makaronem tagiatelle.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - gniazda makaronu tagiatelle szpinakowe: 6 sztuk
    - tuńczyk w oliwie: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - Ząbki czosnku: 2 sztuki
    - pieprz,sól: 1 szczypta
    - szpinak w liściach: 1 szklanka
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki

Tagiatelle z tuńczykiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente tyle ile osob bedzie jeść.
  • 2. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojona w kostke cebule i drobno posiekany czosnek. Smażymy do zeszklenia, wrzucamy tuńczyka mieszamy, chwile smazymy razem, przyprawiamy soal, pieprzem.
  • 3. Dodajemy umyte liscie szpinaku i dusimy razem mieszając nei za długo tyle zeby liscie sie lekko skurczyły ale całkowicie nie zmalaly w sosie. Zeby były wyczuwalne i widoczne.
  • Tagiatelle 4. Zdejmujemy z ognia, na talerz dajemy makaron a na to tuńczykowy sos. Posypac swiezo zmielonym kolorowym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy