Tagiatelle ze szpinakiem i kurczakiem

0 (0 ocen)

zdrowy obiad

Składniki:

  • 200 g makaronu tagiatelle,
    200 g mrożonego szpinaku,
    100 ml śmietany 30%,
    2 ząbki czosnku,
    sól, pieprz,
    1 pierś kurczaka,
    1 łyżka przyprawy do kurczaka,
    2 łyżki masła

Tagiatelle ze szpinakiem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie. Smażymy na złoto na rozgrzanym maśle. Zdejmujemy z patelni, na pozostałym tłuszczu rozmrażamy szpinak, dusimy dodając rozgnieciony czosnek oraz przyprawy, pod koniec dodajemy śmietankę. W międzyczasie gotujemy makaron. Makaron mieszamy z sosem szpinakowym, na wierzchu układamy kurczaka.

Komentarze

Podobne przepisy